Anitta Pajusalo

Suomalainen, nainen
Ruskeahiuksinen, pituudeltaan 169 cm
Syntynyt 14.06.1993, iältään 30 v

Yleistä

Nita on nuori nainen, joka on elänyt monet opiskelijatapahtumat ja sittemmin ottanut suuren harppauksen kohti aikuisuutta. Nainen on ennen kaikkea vastuuntuntoinen ja harkitseva, eikä hän tee tärkeitä päätöksiä nopeassa ajassa. Nitan perusarvoja ovat ystävällisyys ja avuliaisuus, ja nainen onkin tarjoamassa herkästi apuaan kaikenlaisissa talliaskareissa – joskus myös siihen pisteeseen, että omat hommat venyvät.

Nita on se, joka tervehtii vieraitakin naamoja hymyillen. Naisessa on todella paljon asiakaspalvelijan vikaa, vaikka ainoa kokemus siltä alalta onkin yläasteen TET-jakso vaatekaupassa. Nita ei ole kaikista äänekkäin, mutta nauttii suuresti saadessaan viettää aikaa isommissa porukoissa. Naista voisi kuvailla ehkä jonkinlaiseksi taustahäärääjäksi joka mielellään järjestää erilaisia tapahtumia, mutta ei kuitenkaan halua olla niiden päätähtenä, vaan pääasia on, että jokainen viihtyy.

Nita puhuu sujuvasti suomea ja englantia, peruskoulutason ruotsia sekä osaa hieman myös ranskan alkeita. Vapaa-aikansa nainen viettää hyvin pitkälti tallilla, ja työt hän hoitaa mallikkaasti omalla rennolla mutta asiantuntevalla ja täsmällisellä otteellaan.

Ulkonäkö ja tyyli

Nitan hiustyyli on vaihdellut leikkausta ja väriä myöten vuosien aikana paljon, mutta viime aikoina paikkansa on vakiinnuttanut tummanruskea väri. Pituudeltaan hiukset ovat pysyneet pitkässä long bob -tyylisessä mallissa, ja hiustyyli on luonnostaan lainehtivaa. Suoristusrauta onkin yksi Nitan lempivälineistä, mitä kauneudenhoitoon tulee. Silmien väri puolestaan on täysi mysteeri. Joidenkin mielestä ne ovat selvästi vihreät, toiset sanovat ruskeiksi ja joidenkin mielestä niissä on pilkahdus meripihkaa. Vihertävänruskea lienee värinä kuvaavin.

On hyvin tyypillistä Nitaa, että hän käyttää hyvän tovin peilin edessä tehden itselleen siistin mutta luonnollisen meikin pohjia myöten ja illalla palaa kotiin naama kurassa, hiukset takussa ja ripsivärit poskilla. Nainen tykkää laittautua, mutta ei myöskään pelkää likaa ja sotkua eikä ulkonäkö ole kaikki kaikessa - toisin kuin ensinäkemältä voisi ajatella. Nita on hyvin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja hän tietää paljon meikeistä.

Pukeutumistyyli naisella on hyvin siisti ja huoliteltu. Naisella on usein päällään untuva- tai tikkiliivi sekä tilanteeseen ja keliin sopiva pitkähihainen aluspaita. Kesäisin nainen kyllä nähdään kulkevan myös H&M:n toppi päällä. Jalassaan Nitalla on yleensä mustat ratsastushousut, mutta kaapista löytyy myös ruskeat sekä valkoiset siistimmät housut kisojen varalle. Hevosen selässä Nita käyttää toisinaan ratsastushanskoja, ja jalassaan hänellä on ratsastuskengät sekä joustavat kankaiset chapsit.

Hevosharrastus

Nitan hevosharrastuksen pääkohdat sijoittuvat pitkälti lapsuuteen, kun Nita vietti aikaa hoitohevosensa kanssa. Hoitohevosen kuoltua Nitan ollessa 13-vuotias myös hevosharrastus loppui, eikä nainen noussut hevosen selkään muualla kuin ajatuksissaan. Vuonna 2018 Nita päätyi kuitenkin pitkästä aikaa verestämään muistojaan kesäleirille, jossa hän tapasi tulevan hevosensa, Danten. Dante oli vasta kolmevuotias, ja Nitalla oli iso rooli valmentajien ja kouluttajien kanssa olla mukana tamman ratsastuskoulutuksessa. Nita toivoo, että Dantesta tulisi vielä osaava kilpahevonen koulu- ja esteratsastukseen, miksei myös kenttäratsastukseen, mutta tällä hetkellä hän tyytyy opettelemaan itsekin paremmaksi ratsastajaksi ja antamaan Dantelle aikaa kehittyä ratsuna.

Nitan perhe

Äiti: Pauliina Pajusalo
Isä: Jarkko Pajusalo
Pikkusisko: Annu Pajusalo

Koulutus ja työ

2009–2013 Äänekosken lukio
2013–2018 Helsingin yliopisto / historia, journalistiikka
2018– Toimittaja historia-aiheisessa lehdessä