Villa Castor

Rivenna

VH22-011-0133

Hannover, tamma, Rautias, 158 cm
s. 16.05.2011, 13 v
Koulupainotus: vaA, 90 cm

Kotitalli: Shelyes
Omistaja: Jenny Rosdahl
Kasvattaja: Nora Hagen

Luonne

Riiva (alkuperäiseltä kutsumanimeltään Riva) on yleisvaikutelmaltaan hieno hevonen, jossa kuitenkin korostuu tietynlainen itsepäisyys. Tamma kertoo herkästi, jos jokin ei miellytä sitä, mutta ilmoitus jää yleensä hampaiden esittelyyn ja korvien luimimiseen. Hoitotoimenpiteet harjauksesta pesuhetkiin sujuvat kyllä nuoremmiltakin hoitajilta, kunhan oppii tutustumaan tammaan ja luottamaan siihen, että muutama ”noh noh, äläs viitsi” -taputus kyljelle saa tamman tyytymään myös epämiellyttäviin tilanteisiin.

Riiva on todella äidillinen hevonen – niin hyvässä kuin pahassa. Se suojelee omiaan vahvatahtoisesti ja ottaa erityisesti nuoret hevoset suojateikseen. Samasta syystä Riiva on kuin luotu keinoemäksi orpovarsoille, ja tamma toimiikin nyt toista kertaa elämänsä aikana keinoemänä: ensimmäisen kerran tamma menetti varsansa vuonna 2017 synnyttäessään ennenaikaisesti ja uudestaan vuonna 2022, kun istukka irtosi ennenaikaisesti ja varsa menehtyi synnytyksestä aiheutuneeseen hapenpuutteeseen.

Ratsastaessa Riiva on melko hitaasti lämpenevää sorttia, ja uudelta ratsastajalta vaaditaan useita ratsastuskertoja, jotta tamma saadaan kulkemaan rentona. Tamma on hyvin eteenpäinpyrkivä ja helposti kuumeneva ratsu, joka ei anna ratsastajan virheitä kovin helposti anteeksi. Tammalla on kolme erittäin hyvää askellajia, joiden miellyttävyydestä ravi jakaa selkeästi selässä käyneiden mielipiteet.

Riiva on startannut jos useat vaativa A -tason kouluradat, ja tutun ratsastajan alla se on tasaisen varma suorittaja. Tamma taitaa laukanvaihdot, taivutukset ja puolipiruetit, eikä se sooloile omiaan radalla vaan keskittyy omaan osuuteensa. Riiva ei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi, eli ratsastajalta vaaditaan täsmällisyyttä ja oikeaa ajoitusta.

Meidän yhteinen matkamme Riivan kanssa alkoi huhtikuun lopulla, ja pian pääsen kertomaan lisää elämästämme!

Kuvat © Miia

Suku

i. Raval hann, rt, 169 cm evm ii. Raven hann, rt, 169 cm iii. Tuntematon -
iie. Tuntematon -
ie. Veresa hann, rt, 165 cm iei. Tuntematon -
iee. Tuntematon -
e. Thalmar hann, rt, 159 cm evm ei. Talvor hann, m, 162 cm eii. Tuntematon -
eie. Tuntematon -
ee. Serana hann, rt, 160 cm eei. Tuntematon -
eee. Tuntematon -

Riiva ei tarjolla jalostukseen

Kilpailukalenteri

Riiva on virtuaalihevonen

Tämä hevonen ja sen tekstit ovat täysin fiktiivisiä. Kyseinen hevonen ja sen tekstit eivät liity mihinkään olemassa olevaan hevoseen.