Positiivista koiran koulutusta Tampereen alueella

Koiran kanssa elämä on täynnä ilon hetkiä, mutta matkaan mahtuu myös haasteita. Olipa tavoitteesi sujuvampi yhteiselo, koirasi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen tai yhteisen ymmärryksen löytäminen, olen täällä auttamassa ja tarjoamassa koulutusratkaisuja sinulle ja koirallesi.

Tutustu palveluihin

Eläintenkouluttaja­opiskelija Siiri Savolainen

Olen Tampereen alueella työskentelevä kouluttaja ja suoritan parhaillaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa Taitotalossa (valm. 2024). Innostun erilaisten käytöshaasteiden ratkaisemisesta ja tarjoan monipuolisesti koulutuspalveluita koiran eri elämänvaiheissa. Palvelen asiakkaitani kotikäynneillä Pirkanmaan alueella.

Käytöshaasteita ratkoessa tulisi aina ensin keskittyä selvittämään, miksi kyseistä käytöstä ilmenee. Vain tällöin voimme löytää kestäviä ratkaisuja haasteisiin. Ja koska jokainen koira on yksilö, suunnitellaan ratkaisut aina ottaen huomioon koulutettavan koiran erityiset tarpeet.

Koiran kanssa eläessä on tärkeää ymmärtää, että koira käyttäytyy sen mukaan, minkä se kokee kannattavaksi. Siksi painotan koulutuksessani positiivista vahvistamista. Palkkion käyttäminen koulutuksessa ei ainoastaan lisää koiran motivaatiota ja opeta sille tehokkaasti uusia toivottuja käyttäytymismalleja vaan myös vahvistaa omistajan ja koiran välistä suhdetta sekä lisää koiran hyvinvointia.

Omistajan kuunteleminen on tärkeä osa koulutusta, jotta voimme saavuttaa yhdessä asetetut tavoitteet onnistuneesti. Koulutuksessani yhdistyvät ammattimaisuus sekä ilo ja tavoitteenani on tehdä jokaisesta kohtaamisesta positiivinen ja turvallinen kokemus niin koiralle kuin omistajalle.

Ajantasaiseen ja tutkittuun tietoon perustuvaa koirankoulutusta

Kehitän itseäni jatkuvasti, jotta pystyn tarjoamaan asiakkailleni parasta mahdollista, viimeisimpiin tutkimuksiin perustuvaa koirankoulutusta. Osallistun aktiivisesti ammattitaitoisten eläintenkouluttajien järjestämille luennoille ja teen yhteistyötä useiden eri aihealueisiin erikoistuneiden eläintenkouluttajien sekä eläinlääkäreiden kanssa.

Olen suorittanut Pawsiteamin Kiva käsittelijä® -koulutuksen (2023) ja perehtynyt eläimen osallistavaan sekä stressittömään käsittelyyn.

Autan sinua mielelläni myös kissojen ja laamojen koulutuksessa, hoidossa sekä haastavien käytösten ratkomisessa.

Sitoudun työssäni Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiin sääntöihin tarjotakseni asiakkailleni ehdottoman luotettavaa ja vastuullista koirankoulutusta.

Löydät minut myös Tampereen Pawsiteamilta, katso kurssini täältä.

Palvelut ja hinnasto

Tutustumistapaaminen (max. 20 min)

0 €

Tutustumistapaaminen on ensimmäinen askel kohti helpompaa yhteiseloa. Tapaamisen aikana emme vielä syvenny ongelmaan, vaan se tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua minuun kouluttajana ja auttaa minua saamaan paremman käsityksen tilanteestasi. Näin voin arvioida, kuinka voisin parhaiten auttaa sinua ja koiraasi. Tutustumistapaaminen tapahtuu etänä, ja aikaa tapaamiselle on varattu 20 minuuttia.

Aloitustapaaminen (90 min)

95 €

Aloitustapaaminen pyritään järjestämään ensisijaisesti koiran omassa kodissa, jotta pääsen tutustumaan mahdollisimman hyvin koiran elinympäristöön ja arkeen. Tapaamiseen sisältyy ennakkoon täytettävä hyvinvointi-/esitieto­kartoitus, jonka pohjalta suunnitellaan runko koulutusprosessille. Aloitus­tapaamisen tarkoitus on tarkentaa koulutussuunnitelmaa sekä keskustella toiveistasi, tavoitteitasi ja resursseistasi. Tapaamisen jälkeen saat selkeät kirjalliset ohjeet, joiden avulla pääset hyvin alkuun ennen seuraavaa tapaamistamme.

Jatkotapaaminen (45 min)

60 €

Jatkotapaamisilla syvennymme tarkemmin koirasi koulutukseen, tarkastelemme koulutusteknisiä asioita ja seuraamme koulutuksen etenemistä. Jatkotapaamisen aikana teemme yhteisen suunnitelman seuraavaa tapaamistamme varten. Saat jokaisen tapaamisen päätteeksi sähköiset muistiinpanot sekä tiiviit ohjeet, jotka tukevat koulutusta myös tapaamisten välillä.

Haasteita yhteiselossa? Lähetä sähköpostia osoitteeseen siiri@tiritomba.fi, niin lähdetään yhdessä suunnittelemaan koulutusratkaisuja sinun ja koirasi tarpeisiin!

Hinnat sisältävät alv 24 %. Matkakulut veloitetaan yli 50 km edestakaiselta matkalta 0,50 €/km, lähtöpaikkana Ylöjärven Metsäkylä.

Palautetta asiakkailta

“Yhteistyö sujui hyvin ja ohjeistus oli selkeää. Erityisesti tykkäsin Siirin tavasta kohdata meidän Kyösti, joka suhtautuu vieraisiin hyvin epäilevästi eikä muutoinkaan ole se kaikista yhteistyökykyisin. Siiri sai luotua Kyöstiin ihanan luottavaisen suhteen.”

– Miia, yksityisasiakas

“Ohjeistus oli selkeää ja ymmärrettävää. Se mahdollisti jokaisen tekemisen ja osallistumisen, riippumatta koirakon taitotasosta. Siiri ohjasi taidokkaasti myös vaikeampiin tehtäviin niitä koirakoita, jotka olivat jo edistyneempiä. Pidin siitä, että Siiri yritti konkreettisesti ensin näyttää uudet jutut ilman omaa koiraa eikä tehtäviin rymistelty hosumalla. Toiston sai myös jättää kesken, mikäli katsoi, että se olisi ollut liian raskasta omalle koiralle. Siiri antoi tilaa kuunnella ja seurata omaa koiraa.

Palaute oli positiivista ja rakentavaa. Pk-puolella aiemmin harrastaneena tuntui ihanalta, etten lähtenyt tunneilta koskaan ‘olen ihan surkea koiran ohjaaja’ tai ‘mun koira on huonoin koira’ -fiiliksillä. Tykkäsin myös siitä, että tunnin lopussa reflektoitiin kokemuksia ja jokainen pääsi kertomaan, missä oli onnistunut.”

– Julia, agilityn pohjataitokurssi

“Kävimme useammalla drive-in kurssilla, jossa harjoiteltiin arkea helpottavia asioita, esimerkiksi erilaisia kontaktipelejä, jotka on meillä otettu käyttöön lenkeillä ja ne todella toimivat! Kursseilla tehtiin asioita, jotka on helppo ottaa omaan arkeen mukaan ja ne innostavat koiraa.

Siiri on ohjaajana todella reilu, hän huomioi koiran yksilönä ja antaa tukea ja palautetta rakentavasti omistajalle. Siirin ohjauksessa on hyvä ja rento olla sekä koiran että omistajan. Lähdimme aina hyvillä mielin uusia ohjeita ja vinkkejä taskut pullollaan treeneistä. Kiitos siitä!”

– Nimetön palaute, drive-in-tunnit

“Kurssikertojen sisällöt ovat olleet tasapainoinen yhdistelmä teoriapohjaa ja niiden soveltamista käytäntöön. Ollaan saatu kivoja ideoita sujuvampaan arkeen ja erityisesti virikkeellistämiset ovat jääneet mieleen. Samoin Siirin lempeä ja iloinen asenne ovat olleet lempparijuttuja! Yhdessä pohdiskelu ja iloitseminen onnistumisista ovat tärkeitä kurssin anteja.

Tunneille on tosi kivaa tulla. Ohjeistus on mielestäni selkeää ja ymmärrettävää. Pidän tunneista hyvin paljon. Tuomo-koiran kanssa tykätään kovin olla myös Siirin opeissa!”

– Nelli, arkitaitokurssi